Om

Om mig som person:

Jag är en man född på 70-talet, bor med sambo och två barn i villa i Skåne. Heltidsarbetande och när jag inte kör barn till träningar utövar jag mitt intresse, ekonomi. Fokus på Privatekonomi, aktier och investeringar. Utbildad som ingenjör och kurser in psykologi. Arbetat inom teknik, sälj och marknadsföring samt affärsutveckling.

I mitt arbeta har jag kommit i kontakt med ekonomi då jag varit VD för ett mindre bolag i ett antal år.  Jag är en allätare utav ekonomiböcker, i skriven form och på senare tid även ljudböcker. Podcast har jag ett tiotal jag följer var vecka.

Om mina mål med spar och investeringar:

Att få guldkant på tillvaron, få ekonomisk trygghet innan och efter pension. Jag går inte i tankarna att sluta arbeta innan pension (det kan ju ändras med tiden). Att få utdelningarna så pass stora att man kan sluta ”spara” från lönen.

Investeringsfilosofi:

Jag har flera, kalla det diversifiering men det är nog mer att jag ser fördelar med olika sätt så det blir att jag kör olika metoder parallellt. Det ser mycket ut att hålla reda på med flera av dem är ganska passivt sparande med direktinsättningar. Uppdelat på konto med de olika inriktningarna. Detaljer kan ni se i andra inlägg med strategierna är:

  • ISK – Stockpicking – baserat på värde / magic formula osv.
  • ISK – Investmentbolag – köper bolagen högst rabatt just nu. All-in men viktar om ibland. Investor har varit störst från dag 1 dock.
  • KF  – Utländska utdelningsaktier / ETFer / övriga utländska aktier
  • ISK – Svenska utdelningsaktier / alt Preffar
  • ISK – Fonder: 75% indexfonder 25% marknadsfonder
  • ISK – Buffert för hushållet, ca 4 månaders utgifter – räntefonder, företagsobligationer målränta 3%
  • Bankkonto – ”Stridskassa” kontanter för att kunna betala semester,  saker som går sönder, kapitalvaror, handla på rea etc ca 2-4 månaders utgifter

Saknas något?

kontakta mig!

Mvh EkonomiKlok

 

 

 

 

 

Annonser