Fonder

PPM Premipension Juli 2017

Juli 2017

Hej en uppdatering och kommentarer kring mina PPM val just nu

PPM Juli vilka PPM Juli

Min strategi är ganska enkel, jag jämför mig mot AP7 Aktiefond, kan jag hitta fonder som jag tror kan gå bättre den fonden väljer jag det. Tror jag inte det så för jag över pengarna i AP7 Aktiefond. Inför 2017 var jag lite pessimistisk globalt och trodde att OMX 30 skulle gå bättre än AP7 Aktiefond och satt därför en del i Avanza Zero.

Läs gärna mer om fonderna på morningstar.se eller premipensionsmyndigheten.se

AP7 Aktiefond: Globalfond Grunden i mitt PPM sparande, låg avgift med 0,11% och hävstång i produkten.

Delphi Nordic: Nordisk fond. Hittar ingen bättre Nordisk fond att placera i, Väldigt dyr om man äger den vi sin bank 2,0% och 0,2 i köp och säljavgift. Hyfsad att äga inom PPM 0,39%. En fond som presterat riktigt bra de senaste 5 åren. Fonden kan vid osäkert läge ha upp till 20% i kontanter. Fonden tror jag kan prestera bättre än AP7 aktiefond på lång sikt. En bra förvaltad nordiskt fond har möjligheten att gå bättre än en Sverigefond, den har möjligheten att ta russinen ur en större kaka. Givetvis med förbehållet att den är aktivt förvaltad av en vinnare 🙂

Avanza Zero: Sverigefond- Fonden utan avgifter, följer index OMX30 på Svenska börsen.

Lannebo Småbolag, Småbolagsfond. Har jag en del i pga jag tycker det är en väldigt bra förvaltad småbolagsfond med en hög historisk avkastning. Jag ser mitt PPM som en del utav mitt aktivt sparande och inte bara som pension. Ytterligare en fond som ger en väldigt bra rabatt jämförelsevis mot att äga via din bank. Priset är 1,62% i årsavgift och inom PPM betalar man 0,47%!

Lycka till mer era val!

Mvh E-K

 

 

 

 

Annonser

Kategorier:Fonder, Pension

Tagged as: ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s