Recensioner

Recension – Rich dad poor dad

rich dad poor dad

Rich dad poor dad, vägen till ekonomisk framgång utav av Robert T Kiyosaki.

Format: bok på svenska

Boken handlar om kapitalism…punkt :-).

Vi får följa Roberts uppväxt med två olika livsfilosofier från två olika ”pappor”.  Hans riktiga pappa som var en välutbildad man som gjort karriär inom fakulteten på universitetet. Han var utpräglat socialist och predikar för Robert vikten utav bra skolresultat och att hitta en trygg anställning.

Robert extra pappa, bästa kompisen pappa, var en företagare som såg på allt med en sann kapitalist ögon. Pengarna skall arbeta för honom och inte att han skall jobba för pengar. Givet är att boken har en väldig tyngdpunkt på denna filosofi och vi får berättat historien på en amerikanskt  sätt med banala skämt och där tusentals dollar tjänas in lätt! Att följa pengaflödet är extra viktigt och betonas flera gånger i boken. ” Det är penningflödet som berättar historien. Den handlar om hur människor hanterar sina pengar, vad de gör när de får pengar i sin hand.” (R.T.K Rich dad, poor dad)

Boken är väldigt lättläst på svenska, jag tycker mig ana att det finns en hel del språkförbistringar i översättningen från engelska men för denna bok och de poänger den vill ge oss läsare spelar det nog mindre roll. Dvs att investera och få din egen kapitalmaskin att rulla igång. Det kommer troligen inte att räcka att göra lika som 95% utav resten gör utav mänskligheten gör…

Jag rekommenderar till de som är nya inom investeringar, eller i början av sitt investerar liv att läsa denna bok. Det ger dig energi och en ”jump start” på suget att investera.

Betyg 3,5 / 5

Boken finns tillgänglig på flera utav de stora bokhandlarna samt i ”min” version gratis på biblioteket

Mvh E-K

 

 

 

 

Annonser

Kategorier:Recensioner

Tagged as:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s